Healthy-Living-Logo
Healthy-Living-Logo
Αρχική » Service » Εξυγίανση – Βιοκαθαρισμοί στρωμάτων

Υπηρεσίες

Εξυγίανση – Βιοκαθαρισμοί στρωμάτων

Τα στρώματα πάνω στα οποία περνάμε σχεδόν το 1/3 της ζωής μας είναι αναμφίβολα το πιο βρώμικο σημείο μέσα στο σπίτι μας. Η καθημερινή χρήση των στρωμάτων και των σαλονιών σε συνδυασμό με το υγρό και θερμό κλίμα ενός εσωτερικού χώρου προσφέρει ιδανικές συνθήκες για την επιβίωση κι αναπαραγωγή παθογόνων μικροοργανισμών με αποτέλεσμα, πολλές φορές, την εμφάνιση αλλεργιών, αναπνευστικών δυσχερειών και δερματικών βλαβών σε μεγάλα ποσοστά πληθυσμού (αλλεργική ρινίτιδα, δερματοπάθεια, επιπεφυκίτιδα, άσθμα κ.α).

Με τον όρο “βιοκαθαρισμός” εννοούμε την οικολογική εξυγίανση, απορρύπανση και μείωση μικροβιακού φορτίου υφασμάτινων κυρίως επιφανειών (όπως στρώματα, παπλώματα, καναπέδες, μαξιλάρια κ.α) εξασφαλίζοντας ένα φιλικό περιβάλλον απαλλαγμένο από μικροοργανισμούς όπως τα ακάρεα.

 

Η εξυγίανση των στρωμάτων – σαλονιών περιλαμβάνει δύο πεδία εφαρμογής:

 • Βιοκαθαρισμός – Απορρύπανση: Αρχικά, γίνεται βιοκαθαρισμός και απορρύπανση στο στρώμα με ειδικό μηχάνημα απομάκρυνσης της βιομάζας από τον εσωτερικό πυρήνα του στρώματος – καναπέ. Το μηχάνημα δημιουργεί ισχυρή δόνηση 6 επιπέδων και στροβιλισμό, οπότε σε συνδυασμό με την υψηλή αναρρόφηση αφαιρεί όλα τα αλλεργιογόνα ακάρεα, τα περιττώματα αυτών, τρίχες, νεκρά κύτταρα και σωματίδια σκόνης χωρίς να τα ανακυκλώνει πίσω στο χώρο. Πρόκειται για μια απολύτως οικολογική μέθοδο απολύμανσης, χωρίς την χρήση χημικών σκευασμάτων, υψηλής αποτελεσματικότητας η οποία μπορεί να εφαρμοστεί σε κατοικίες, ξενοδοχεία, ιατρεία, λεωφορεία, χώρους εστίασης, παιδικούς σταθμούς, κ.α.
 • Θερμική Καταπολέμηση Ξηρού Ατμού (POLTI)

Στη συνέχεια, γίνεται απολύμανση της επιφάνειας με τη χρήση ξηρού ατμού. Για την συγκεκριμένη μέθοδο χρησιμοποιείται ειδικό φορητό μηχάνημα ξηρού ατμού το οποίο παράγει ροή ατμού στους 180°C χωρίς να δημιουργεί συνθήκες υγρασίας, εξαλείφοντας έτσι παθογόνους μικροοργανισμούς (βακτήρια, ιοί, μικρόβια, μύκητες, ακάρεα, κ.α.) προκαλώντας τους θερμικό σοκ. Ο ατμός εισχωρεί σε σχισμές, ρωγμές, πτυχές στρωμάτων και καναπέδων και σε δυσπρόσιτα σημεία. Ταυτόχρονα με τον ατμό χρησιμοποιείται και ειδικό απολυμαντικό σε όλες τις επιφάνειες. Μετά την εφαρμογή τα στρώματα είναι αμέσως έτοιμα προς χρήση.

 

Η εξυγίανση των στρωμάτων είναι απαραίτητη τουλάχιστον μία φορά το χρόνο καθώς τα σύγχρονα στρώματα είναι πολυσύνθετα και ο καθαρισμός τους με φυσικά μέσα (ήλιος π.χ.) δεν είναι εύκολος. Για την εξυγίανση των στρωμάτων σε κάθε εφαρμογή θα πρέπει να γνωρίζουμε τα χρόνια χρήσης του στρώματος.

 

Κάθε εφαρμογή συνοδεύεται από τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

 

Επικοινωνία

Πακέτο υπηρεσιών για ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα

Περιλαμβάνει: Απεντόμωση - Μυοκτονία, Απορρύπανση - Βιοκαθαρισμό στρωμάτων, Κηποτεχνικές υπηρεσίες

Ετήσιο Πρόγραμμα για Χώρους Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

Περιλαμβάνει: Απεντόμωση - Μυοκτονία, Τήρηση Φακέλου Παρασιτοκτονίας, Περιοδικούς ελέγχους και τακτικές επεμβάσεις με εγκεκριμένα σκευάσματα ακίνδυνα για τη δημόσια υγεία

Ετήσιο Πρόγραμμα για Μονάδες Παραγωγής Τροφίμων

Περιλαμβάνει: Απεντόμωση - Μυοκτονία, Τήρηση Φακέλου Παρασιτοκτονίας, Περιοδικούς ελέγχους και τακτικές επεμβάσεις με εγκεκριμένα σκευάσματα ακίνδυνα για τη δημόσια υγεία

Συχνές ερωτήσεις

Lorem ipsum set amet dolor Lorem ipsum set amet dolor
Έχετε απορίες; (+30) 2752 027 355
info@healthyliving.com.gr
 • Ποια είναι η διαφορά μεταξύ απεντόμωσης και απολύμανσης;

  Πολλές φορές οι έννοιες της απεντόμωσης και της απολύμανσης συγχέονται και πολλοί νομίζουν πως πρόκειται για την ίδια εφαρμογή. Αυτό, βέβαια δεν ισχύει. Η απεντόμωση σχετίζεται με την καταπολέμηση εντόμων, αρθροπόδων και παρασιτικών οργανισμών που απειλούν τη Δημόσια Υγεία ενώ, από την άλλη, η απολύμανση σχετίζεται με τη στοχευμένη μείωση του μικροβιακού φορτίου και των παθογόνων μικροοργανισμών όπως βακτήρια, ιοί κλπ.
 • Πότε πρέπει να κάνουμε απεντόμωση;

  Η απεντόμωση γενικά διενεργείται οποτεδήποτε, τόσο για πρόληψη όσο και για την αντιμετώπιση και την καταπολέμηση εντόμων και παρασίτων. Ωστόσο, oi περίοδοι έξαρσης των προβλημάτων επηρεάζονται κυρίως από τις περιβαλλοντολογικές συνθήκες και οι πρώτες προσβολές ξεκινούν συνήθως τους πρώτους εαρινούς μήνες όταν η θερμοκρασία τείνει να σταθεροποιηθεί άνω των 20-25°C και διαρκούν ως τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες. Αν δράσουμε, λοιπόν, εκείνο το διάστημα τόσο η αντιμετώπιση του προβλήματος, όσο και η πρόληψη θα έχει τα βέλτιστα αποτελέσματα.
 • Γιατί πρέπει να απευθυνθώ σε επαγγελματία για την απεντόμωση του χώρου μου;

  Σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία, τόσο η εφαρμογή των φαρμάκων όσο και η διαδικασία της απεντόμωσης αυτή καθ' αυτή θα πρέπει να διενεργείται ή τουλάχιστον να επιτηρείται από επιστήμονα που έχει λάβει ειδική άδεια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
 • Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στους ψεκασμούς είναι επιβλαβή για την υγεία;

  Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται για τις απεντομώσεις πρέπει να είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τα εγκεκριμένα φάρμακα είναι ακίνδυνα για τη δημόσια υγεία, άοσμα, μη διαβρωτικά, μη τοξικά και αβλαβή τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τα κατοικίδια. Το γεγονός αυτό επιτρέπει την άμεση επαναλειτουργία του χώρου που έγινε η εφαρμογή άμεσα και χωρίς κανένα πρόβλημα. Γι΄ αυτό και είναι πολύ σημαντικό άλλωστε για οποιοδήποτε πρόβλημα να απευθυνόμαστε σε επαγγελματία.

Οι υπηρεσίες μας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ

     

viokatharismoi-icon

Μυοκτονία

Η παρουσία τρωκτικών είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, καθώς πολλά είδη τρωκτικών είναι δυνητικοί φορείς σοβαρών ασθενειών τόσο

viokatharismoi-icon

Απολυμάνσεις

Με τον όρο “απολύμανση“ εννοούμε τη στοχευμένη μείωση των παθογόνων μικροοργανισμών όπως βακτήρια, μύκητες, ιούς και πρωτόζωα με χημικές ουσίες