Healthy-Living-Logo
Healthy-Living-Logo
Αρχική » Service » Απεντομώσεις

Υπηρεσίες

Απεντομώσεις

Με τον όρο “απεντόμωση” εννοούμε τη δραστηριότητα, με την οποία καταπολεμάται ο πληθυσμός των επιβλαβών εντόμων αλλά και άλλων αρθροπόδων σε χώρους ιδιωτικού, επαγγελματικού ή δημόσιου ενδιαφέροντος. Η καταπολέμηση έχει μεγάλη υγειονομική σημασία, καθώς τα έντομα είναι φορείς παθογόνων μικροοργανισμών, υπεύθυνων για πολλές ασθένειες.

Η απεντόμωση επιτυγχάνεται με πολλούς τρόπους:

 

Ψεκασμός με ειδικά εντομοκτόνα σκευάσματα

Ο ψεκασμός με εντομοκτόνα συνίσταται για την αντιμετώπιση κατσαρίδων, μυρμηγκιών, κουνουπιών, ακάρεων, κοριών κλπ. Η εφαρμογή και η αποτελεσματικότητά της εξαρτάται κυρίως από τη γνώση του είδους και της βιολογίας του.

Εφαρμογή εντομοκτόνων σε μορφή gel

Η εφαρμογή απεντόμωσης με χρήση gel εφαρμόζεται κυρίως για την αντιμετώπιση των κατσαρίδων και των μυρμηγκιών. Το gel περιέχει τροφοελκυστικές ουσίες για την προσέλκυση των εντόμων και δρα ως εντομοκτόνο στομάχου.

Εφαρμογή με καπνογόνο:

Με αυτή τη μέθοδο το εντομοκτόνο σκεύασμα εξέρχεται σε μορφή καπνογόνου.

Υποκαπνισμός (FUMIGATION)

Ο υποκαπνισμός είναι η πλέον αποτελεσματική μέθοδος απεντόμωσης για την καταπολέμηση εντόμων και τρωκτικών που εμφανίζονται κυρίως σε χώρους αποθηκών. Βασίζεται στη χρήση ισχυρών τοξικών ουσιών, οι οποίες δρουν ασφυκτικά υπό τη μορφή αερίου και καταπολεμούν τα έντομα-παράσιτα σε όλα τα στάδια ζωής τους (αυγό, προνύμφη, νύμφη και τέλειο έντομο). Στην Ελλάδα ο υποκαπνισμός πραγματοποιείται με τη χρήση φωσφίνης, εφόσον είναι το μόνο αέριο που έχει έγκριση εφαρμοφής στη χώρα μας. Η μέθοδος αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί σε χώρους πλοίων, σιλό, αποθήκες, βιβλιοθήκες, μέσα μεταφοράς προϊόντων όπως Containers, φορτηγά βαγόνια και καταπολεμά παράσιτα σιτηρών, αλεύρου, μπαχαρικών, ξηρών καρπών, βαμβακιού κ.α.

Απεντόμωση με οικολογικές μεθόδους

Τα τελευταία χρόνια αρκετά διαδεδομένη είναι η χρήση μη χημικών – φυσικών μεθόδων ειδικά σε υγειονομικά ευαίσθητους χώρους. Σε αυτές τις περιπτώσεις τοποθετούνται ελκυστικά δολώματα σε κολλώδεις επιφάνειες που στόχο έχουν την προσέλκυση και κατόπιν τον εγκλωβισμό των εντόμων, τα οποία μη μπορώντας να διαφύγουν εξολοθρεύονται

Η απεντόμωση σε έναν χώρο απαιτεί εξειδίκευση και υπευθυνότητα, για τα καλύτερα αποτελέσματα. Η εταιρία μας εφαρμόζει κατά περίπτωση όλες τις ανωτέρω μεθόδους με απόλυτη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.
Όλα τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται για τις εφαρμογές είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Είναι εύχρηστα και άοσμα, δεν είναι τοξικά , καταπολεμούν άμεσα όλα τα είδη εντόμων και είναι ασφαλή τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα ζώα κι έτσι επιτρέπεται η ασφαλής χρήση του χώρου μετά από κάθε εφαρμογή.

Για κάθε εφαρμογή που διενεργείται δίνονται τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Ειδικά για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματικούς χώρους ( ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα, χώρους εστίασης κ.α)  η εταιρία μας  τηρεί ολοκληρωμένο φάκελο εφαρμογών ανά πελάτη.

Επικοινωνία

Πακέτο υπηρεσιών για ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα

Περιλαμβάνει: Απεντόμωση - Μυοκτονία, Απορρύπανση - Βιοκαθαρισμό στρωμάτων, Κηποτεχνικές υπηρεσίες

Ετήσιο Πρόγραμμα για Χώρους Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

Περιλαμβάνει: Απεντόμωση - Μυοκτονία, Τήρηση Φακέλου Παρασιτοκτονίας, Περιοδικούς ελέγχους και τακτικές επεμβάσεις με εγκεκριμένα σκευάσματα ακίνδυνα για τη δημόσια υγεία

Ετήσιο Πρόγραμμα για Μονάδες Παραγωγής Τροφίμων

Περιλαμβάνει: Απεντόμωση - Μυοκτονία, Τήρηση Φακέλου Παρασιτοκτονίας, Περιοδικούς ελέγχους και τακτικές επεμβάσεις με εγκεκριμένα σκευάσματα ακίνδυνα για τη δημόσια υγεία

Συχνές ερωτήσεις

Lorem ipsum set amet dolor Lorem ipsum set amet dolor
Έχετε απορίες; (+30) 2752 027 355
info@healthyliving.com.gr
 • Ποια είναι η διαφορά μεταξύ απεντόμωσης και απολύμανσης;

  Πολλές φορές οι έννοιες της απεντόμωσης και της απολύμανσης συγχέονται και πολλοί νομίζουν πως πρόκειται για την ίδια εφαρμογή. Αυτό, βέβαια δεν ισχύει. Η απεντόμωση σχετίζεται με την καταπολέμηση εντόμων, αρθροπόδων και παρασιτικών οργανισμών που απειλούν τη Δημόσια Υγεία ενώ, από την άλλη, η απολύμανση σχετίζεται με τη στοχευμένη μείωση του μικροβιακού φορτίου και των παθογόνων μικροοργανισμών όπως βακτήρια, ιοί κλπ.
 • Πότε πρέπει να κάνουμε απεντόμωση;

  Η απεντόμωση γενικά διενεργείται οποτεδήποτε, τόσο για πρόληψη όσο και για την αντιμετώπιση και την καταπολέμηση εντόμων και παρασίτων. Ωστόσο, oi περίοδοι έξαρσης των προβλημάτων επηρεάζονται κυρίως από τις περιβαλλοντολογικές συνθήκες και οι πρώτες προσβολές ξεκινούν συνήθως τους πρώτους εαρινούς μήνες όταν η θερμοκρασία τείνει να σταθεροποιηθεί άνω των 20-25°C και διαρκούν ως τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες. Αν δράσουμε, λοιπόν, εκείνο το διάστημα τόσο η αντιμετώπιση του προβλήματος, όσο και η πρόληψη θα έχει τα βέλτιστα αποτελέσματα.
 • Γιατί πρέπει να απευθυνθώ σε επαγγελματία για την απεντόμωση του χώρου μου;

  Σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία, τόσο η εφαρμογή των φαρμάκων όσο και η διαδικασία της απεντόμωσης αυτή καθ' αυτή θα πρέπει να διενεργείται ή τουλάχιστον να επιτηρείται από επιστήμονα που έχει λάβει ειδική άδεια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
 • Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στους ψεκασμούς είναι επιβλαβή για την υγεία;

  Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται για τις απεντομώσεις πρέπει να είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τα εγκεκριμένα φάρμακα είναι ακίνδυνα για τη δημόσια υγεία, άοσμα, μη διαβρωτικά, μη τοξικά και αβλαβή τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τα κατοικίδια. Το γεγονός αυτό επιτρέπει την άμεση επαναλειτουργία του χώρου που έγινε η εφαρμογή άμεσα και χωρίς κανένα πρόβλημα. Γι΄ αυτό και είναι πολύ σημαντικό άλλωστε για οποιοδήποτε πρόβλημα να απευθυνόμαστε σε επαγγελματία.

Οι υπηρεσίες μας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ

     

Εξυγίανση – Βιοκαθαρισμοί στρωμάτων

Τα στρώματα πάνω στα οποία περνάμε σχεδόν το 1/3 της ζωής μας είναι αναμφίβολα το πιο βρώμικο σημείο μέσα στο

viokatharismoi-icon

Μυοκτονία

Η παρουσία τρωκτικών είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, καθώς πολλά είδη τρωκτικών είναι δυνητικοί φορείς σοβαρών ασθενειών τόσο