Healthy-Living-Logo
Healthy-Living-Logo
Αρχική » Service » Μυοκτονία

Υπηρεσίες

Μυοκτονία

Η παρουσία τρωκτικών είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, καθώς πολλά είδη τρωκτικών είναι δυνητικοί φορείς σοβαρών ασθενειών τόσο για τον ίδιο τον άνθρωπο, όσο και για τα κατοικίδια. Τα τρωκτικά μπορούν να μεταδόσουν ασθένειες όπως η σαλμονέλα, η λεπτοσπείρωση, η τριχίνωση, η πανώλη, ο τυφοειδής πυρετός και ορισμένες φορές εγκεφαλίτιδα. Προκαλούν επίσης σοβαρότατες μολύνσεις τροφίμων και αλλεργίες ενώ είναι φορείς παρασίτων όπως τα ακάρεα, οι ψύλλοι, τα τσιμπούρια και οι ψείρες.

Εκτός από τις παραπάνω επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία, τα τρωκτικά προκαλούν σοβαρές καταστροφές και ζημιές σε ηλεκτρικές και κτιριακές εγκαταστάσεις. Τα τρωκτικά μπορεί να αποδειχθούν υπεύθυνα για διαροές της ύδρευσης και της κεντρικής θέρμανσης, για βραχυκυκλώματα ή ακόμη και για πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις!

Κύριος σκοπός της μυοκτονίας είναι η καταπολέμηση κάθε είδους τρωκτικού που εισβάλλει σε ένα χώρο καθώς και η λήψη προληπτικών μέτρων για την παρεμπόδιση πιθανής επανεμφάνισης.

 

Για την εφαρμογή μυοκτονίας χρησιμοποιούνται:

 • Δολωματικοί Σταθμοί, οι οποίοι τοποθετούνται σε εξωτερικούς χώρους
 • Παγίδες πολλαπλών συλλήψεων σε περιπτώσεις που το πρόβλημα εντοπίζεται στο εσωτερικό κτιρίων ή οικιών. Οι παγίδες αυτές έχουν κολλητική επιφάνεια και τοποθετούνται στα σημεία διέλευσης των τρωκτικών.

 

Βήματα σχεδιασμού και υλοποίησης της εφαρμογής:

 • Επιθεώρηση του χώρου κι εκτίμηση του πληθυσμού των τρωκτικών
 • Δημιουργία προστατευτικού δικτύου και προσδιορισμός των θέσεων δόλωσης
 • Σήμανση και αρίθμηση των θέσεων δόλωσης
 • Αποτύπωση των θέσεων σε κάτοψη
 • Επανέλεγχος των θέσεων δόλωσης
 • Ενημέρωση και λήψη των απαραίτητων διορθωτικών ενεργειών με σκοπό την οριστική λύση του προβλήματος

 

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται σε κάθε εφαρμογή είναι φάρμακα δεύτερης γενιάς. Αυτό σημαίνει ότι μικρές δόσεις αρκούν προκειμένου η θανατηφόρα δραστική ουσία να εξοντώσει το τρωκτικό. Πρόκειται για εύχρηστα σκευάσματα, τα οποία δεν αλλοιώνονται από την υγρασία και δεν σκορπίζονται με τον αέρα, δεν προκαλούν δυσάρεστες οσμές στο χώρο καθώς τα τρωκτικά μουμιοποιούνται. Κάθε εφαρμογή συνοδεύεται από τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Επικοινωνία

Πακέτο υπηρεσιών για ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα

Περιλαμβάνει: Απεντόμωση - Μυοκτονία, Απορρύπανση - Βιοκαθαρισμό στρωμάτων, Κηποτεχνικές υπηρεσίες

Ετήσιο Πρόγραμμα για Χώρους Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

Περιλαμβάνει: Απεντόμωση - Μυοκτονία, Τήρηση Φακέλου Παρασιτοκτονίας, Περιοδικούς ελέγχους και τακτικές επεμβάσεις με εγκεκριμένα σκευάσματα ακίνδυνα για τη δημόσια υγεία

Ετήσιο Πρόγραμμα για Μονάδες Παραγωγής Τροφίμων

Περιλαμβάνει: Απεντόμωση - Μυοκτονία, Τήρηση Φακέλου Παρασιτοκτονίας, Περιοδικούς ελέγχους και τακτικές επεμβάσεις με εγκεκριμένα σκευάσματα ακίνδυνα για τη δημόσια υγεία

Συχνές ερωτήσεις

Lorem ipsum set amet dolor Lorem ipsum set amet dolor
Έχετε απορίες; (+30) 2752 027 355
info@healthyliving.com.gr
 • Ποια είναι η διαφορά μεταξύ απεντόμωσης και απολύμανσης;

  Πολλές φορές οι έννοιες της απεντόμωσης και της απολύμανσης συγχέονται και πολλοί νομίζουν πως πρόκειται για την ίδια εφαρμογή. Αυτό, βέβαια δεν ισχύει. Η απεντόμωση σχετίζεται με την καταπολέμηση εντόμων, αρθροπόδων και παρασιτικών οργανισμών που απειλούν τη Δημόσια Υγεία ενώ, από την άλλη, η απολύμανση σχετίζεται με τη στοχευμένη μείωση του μικροβιακού φορτίου και των παθογόνων μικροοργανισμών όπως βακτήρια, ιοί κλπ.
 • Πότε πρέπει να κάνουμε απεντόμωση;

  Η απεντόμωση γενικά διενεργείται οποτεδήποτε, τόσο για πρόληψη όσο και για την αντιμετώπιση και την καταπολέμηση εντόμων και παρασίτων. Ωστόσο, oi περίοδοι έξαρσης των προβλημάτων επηρεάζονται κυρίως από τις περιβαλλοντολογικές συνθήκες και οι πρώτες προσβολές ξεκινούν συνήθως τους πρώτους εαρινούς μήνες όταν η θερμοκρασία τείνει να σταθεροποιηθεί άνω των 20-25°C και διαρκούν ως τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες. Αν δράσουμε, λοιπόν, εκείνο το διάστημα τόσο η αντιμετώπιση του προβλήματος, όσο και η πρόληψη θα έχει τα βέλτιστα αποτελέσματα.
 • Γιατί πρέπει να απευθυνθώ σε επαγγελματία για την απεντόμωση του χώρου μου;

  Σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία, τόσο η εφαρμογή των φαρμάκων όσο και η διαδικασία της απεντόμωσης αυτή καθ' αυτή θα πρέπει να διενεργείται ή τουλάχιστον να επιτηρείται από επιστήμονα που έχει λάβει ειδική άδεια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
 • Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στους ψεκασμούς είναι επιβλαβή για την υγεία;

  Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται για τις απεντομώσεις πρέπει να είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τα εγκεκριμένα φάρμακα είναι ακίνδυνα για τη δημόσια υγεία, άοσμα, μη διαβρωτικά, μη τοξικά και αβλαβή τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τα κατοικίδια. Το γεγονός αυτό επιτρέπει την άμεση επαναλειτουργία του χώρου που έγινε η εφαρμογή άμεσα και χωρίς κανένα πρόβλημα. Γι΄ αυτό και είναι πολύ σημαντικό άλλωστε για οποιοδήποτε πρόβλημα να απευθυνόμαστε σε επαγγελματία.

Οι υπηρεσίες μας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ

     

Εξυγίανση – Βιοκαθαρισμοί στρωμάτων

Τα στρώματα πάνω στα οποία περνάμε σχεδόν το 1/3 της ζωής μας είναι αναμφίβολα το πιο βρώμικο σημείο μέσα στο

viokatharismoi-icon

Απολυμάνσεις

Με τον όρο “απολύμανση“ εννοούμε τη στοχευμένη μείωση των παθογόνων μικροοργανισμών όπως βακτήρια, μύκητες, ιούς και πρωτόζωα με χημικές ουσίες